Tol Coating kiest voor PRECOAT CPF!

6 04 2024

Duurzaam? Check!

We zijn verheugd aan te kondigen dat Tol Coating een revolutionaire stap heeft gezet in haar streven naar duurzaamheid door te kiezen voor PRECOAT CPF als alternatief voor traditioneel ijzerfosfateren. Deze keuze belichaamt Tol Coating’s voortdurende inzet voor kwaliteit, kostenbesparing en milieubescherming.

PRECOAT CPF biedt een uitstekend alternatief voor standaard ijzerfosfateerprocessen. Het proces is niet alleen milieuvriendelijker, maar ook kostenefficiënt en van hoogwaardige kwaliteit.

De voordelen van PRECOAT CPF zijn talrijk:

  • Lagere Temperatuur: Bespaar op energiekosten door te werken op lagere temperaturen.
  • Multi-metal: Geschikt voor verschillende metalen, waaronder aluminium en verzinkt staal.
  • Verbeterde Reiniging: Reinigt effectiever dan traditionele processen, dankzij geavanceerde detergenten die vet en olie grondig verwijderen.
  • Weinig tot Geen Slibvorming: Verminder onderhoudskosten door minimale slibvorming.
  • Corrosiebescherming: Biedt uitstekende bescherming tegen corrosie, zelfs tot 1000 uur NSS voor aluminium en 720 uur NSS voor staal.
  • Sterke Lakhechting: Verbeterde hechting van de coating in vergelijking met traditionele ijzerfosfatering.
  • Afvalwaterverwerking: Fosfaatvrij product dat gemakkelijker te verwerken is, waardoor de impact op het milieu wordt verminderd.

PRECOAT CPF biedt ook een innovatieve conversiecoating, die ontvet en een conversie/passiveringslaag aanbrengt in één stap, zonder significante slibvorming. Bovendien kan het op een veel lagere temperatuur worden toegepast dan fosfaateerprocessen, waardoor nog meer energie wordt bespaard.

Deze baanbrekende technologie komt op een cruciaal moment, waarin de druk toeneemt om milieuvriendelijke en efficiënte oplossingen te vinden voor oppervlaktebehandelingen. PRECOAT CPF biedt niet alleen een duurzaam alternatief, maar levert ook indrukwekkende testresultaten, met corrosiebescherming tot wel 480 uur en meer in neutrale zoutsproeitests.

Tol Coating is trots om voorop te lopen in deze verschuiving naar duurzaamheid en kijkt ernaar uit om samen te werken met klanten die streven naar hoogwaardige, milieuvriendelijke oplossingen. Met PRECOAT CPF kunnen we samen een verschil maken voor de toekomst van onze planeet en de industrie.