Onze geïntegreerde aanpak op duurzaamheid en milieuverantwoordelijkheid

Tol Coating staat synoniem voor duurzaamheid en milieuverantwoordelijkheid dankzij een geïntegreerde aanpak die verschillende innovatieve technologieën omvat. Hieronder worden enkele van de belangrijkste methoden belicht die Tol Coating hanteert om duurzaamheid te waarborgen:

Speciale chemische voorbehandeling (CPF)

Tol Coating maakt gebruik van een geavanceerde chemische voorbehandeling, bekend als CPF, die chroomvrij is en op kamertemperatuur kan worden toegepast. Deze behandeling zorgt niet alleen voor een uitstekende hechting van de coating op het oppervlak, maar minimaliseert ook het gebruik van potentieel schadelijke chemicaliën, wat resulteert in een lagere milieu-impact.

Geplanteerde warmtesystemen

De fabriek van Tol Coating is uitgerust met gepatenteerde warmtesystemen die tot wel 60% zuiniger werken dan conventionele gasovens. Door efficiëntere warmteoverdracht en geoptimaliseerde energieconsumptie kunnen producten worden gecoat met aanzienlijk lagere energiekosten en verminderde CO2-uitstoot, waardoor de ecologische voetafdruk wordt verkleind.

Warmteterugwinsystemen

Om nog meer energie te besparen, implementeert Tol Coating warmteterugwinsystemen om producten te drogen. Deze systemen hergebruiken warmte die anders verloren zou gaan, waardoor de energie-efficiëntie van het proces wordt gemaximaliseerd en de afhankelijkheid van externe energiebronnen wordt verminderd.

IE4 Motoren

In lijn met haar streven naar energie-efficiëntie en duurzaamheid, gebruikt Tol Coating IE4-motoren in haar fabriek. Deze motoren zijn ontworpen om maximale energiezuinigheid te bieden, wat resulteert in lagere operationele kosten en verminderde uitstoot van broeikasgassen.

PLC en frequentiegeregelde systemen

Tol Coating maakt gebruik van geavanceerde PLC (Programmable Logic Controller) en frequentiegeregelde systemen om haar productieprocessen te optimaliseren. Door nauwkeurige controle over verschillende parameters kunnen energieverspilling en materiaalverspilling worden geminimaliseerd, terwijl tegelijkertijd de productkwaliteit wordt verbeterd en de efficiëntie wordt verhoogd.

Onze duurzaamheidsinspanningen; van productieprocessen tot planning en logistiek

Al deze methoden, van milieuvriendelijke voorbehandelingstechnologieën tot geavanceerde warmtesystemen en energie-efficiënte motoren, maken deel uit van de toewijding van Tol Coating aan duurzaamheid. Door voortdurend te streven naar innovatie en milieuvriendelijke praktijken, blijft Tol Coating een leider in de industrie op het gebied van duurzame coatingoplossingen.

De duurzaamheidsinspanningen van Tol Coating beperken zich niet alleen tot productieprocessen, maar strekken zich ook uit tot planning en logistiek. Hier zijn enkele aanvullende aspecten die de duurzaamheidspraktijken van Tol Coating benadrukken:

Minimalisatie van kleurwissels

Tol Coating heeft een planningssysteem ontwikkeld dat is gebaseerd op het minimaliseren van kleurwissels tijdens het coatingproces. Door kleurwissels te verminderen, wordt de hoeveelheid restpoeder geminimaliseerd, wat niet alleen materiaalverspilling vermindert, maar ook de behoefte aan reiniging en afvalverwerking vermindert, waardoor de milieubelasting wordt verminderd.

Efficiënte transportplanning

Tol Coating past een vergelijkbaar efficiëntieprincipe toe bij het plannen van transport. Door routes en ladingen zorgvuldig te optimaliseren, worden onnodige kilometers en brandstofverbruik geminimaliseerd, wat resulteert in lagere CO2-uitstoot en verminderde impact op het milieu. Dit wordt bereikt door gebruik te maken van geavanceerde planningstechnologieën en nauwe samenwerking met logistieke partners.

Strategie met de focus op een positieve impact

Door middel van deze strategieën integreert Tol Coating duurzaamheid in alle aspecten van haar activiteiten, van productie tot transport, en blijft het bedrijf zich inzetten voor een positieve impact op het milieu en de samenleving als geheel.