Thermisch Ontlakken

Wat is thermisch ontlakken?

Thermisch ontlakken is een proces waarbij hitte wordt gebruikt om verf- of laklagen van een object te verwijderen. Dit gebeurt vaak in een oven waarbij de temperatuur hoog genoeg is om de coating te laten verbranden of verzachten, zodat deze gemakkelijk kan worden verwijderd.

De voordelen van thermisch ontlakken bij Tol Coating

Wij hebbenons gespecialiseerd in thermisch ontlakken, een proces dat maximale efficiëntie en zorg voor jouw materialen belooft. In tegenstelling tot chemische methoden, gebruikt thermisch ontlakken hitte om verf en andere coatings effectief te verwijderen zonder de onderliggende materialen te beschadigen. Hier zijn enkele sleutelvoordelen van het kiezen voor thermisch ontlakken bij Tol Coating:

  • Maximale effectiviteit
  • Veilig voor materialen
  • Bijzonder geschikt voor complexe vormen
  • Wij denken met u mee om tot de beste oplossing te komen
  • Transport in eigen beheer

Wat zijn de kosten van thermisch ontlakken?

De kosten van thermisch ontlakken zijn afhankelijk van diverse factoren, zoals het type materiaal, de grootte van het project en de gewenste afwerking. Bij Tol Coating streven we naar volledige ontzorging en gaan we net dat stapje verder om aan jouw wensen te voldoen. Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontdek hoe wij uw metalen oppervlakken kunnen transformeren!

Veelgestelde vragen over thermisch ontlakken

Wat is het verschil tussen thermisch ontlakken en chemisch ontlakken?

Thermisch ontlakken en chemisch ontlakken zijn beide methoden om coatings te verwijderen van metalen onderdelen, maar ze verschillen in de manier waarop ze dit bereiken. Thermisch ontlakken gebeurt in de oven, terwijl chemisch ontlakken plaatsvindt in een bad. Bij chemisch ontlakken worden speciale chemische oplossingen gebruikt om de bindingen tussen de coating en het metalen oppervlak te verbreken. De te ontlakken onderdelen worden ondergedompeld in deze oplossing, waarbij de chemische reactie de coating oplost of verzwakt, waardoor deze gemakkelijk kan worden verwijderd. Bij thermisch ontlakken wordt het materiaal verhit tot een zeer hoge temperatuur, waardoor de oude coating verbrandt en vervolgens gemakkelijk kan worden verwijderd met behulp van perslucht of mechanische middelen. Daarnaast is thermisch ontlakken milieuvriendelijker.

Welke soorten coatings kunnen worden verwijderd door thermisch ontlakken?

Thermisch ontlakken kan effectief zijn voor het verwijderen van verschillende
coatings, waaronder verf, epoxy, polyester, polyurethaan en andere industriële
coatings.

Wat zijn de voordelen van thermisch ontlakken ten opzichte van andere ontlakmethoden?

Enkele voordelen van thermisch ontlakken zijn onder meer dat er met deze voorbehandeling meerdere lagen coatings in één keer verwijderd kunnen worden, er geen gebruik wordt gemaakt van chemische oplossingen (wat milieuvriendelijker is), en het behoud van de integriteit van het metalen oppervlak.

Voor welke materialen is thermisch ontlakken geschikt?

Thermisch ontlakken is geschikt voor metalen, kunststof, glas en keramiek.

Wanneer pas je thermisch ontlakken toe?

Thermisch ontlakken wordt toegepast wanneer er oude verf of coating van metalen verwijderd moeten worden en andere methoden niet voldoende effectief zijn.

Wat is de doorlooptijd?

De doorlooptijd kan variëren, neem gerust contact met ons op om uw specifieke wensen te bespreken, samen kijken we naar een oplossing die perfect aansluit op uw behoeften.