Stralen

Wat is stralen?

Stralen is een oppervlaktevoorbereiding waarbij abrasieve materialen, zoals zand of staalgrit, onder hoge druk op het oppervlak van een materiaal worden gespoten om het te reinigen, ruwen, of voor te bereiden op poedercoating. Hierbij worden alle onzuiverheden, waaronder roest, verf of andere verontreinigingen, verwijderd. Het resulteert in een schoon en ruw oppervlak, waardoor een betere hechting van verf of poedercoating mogelijk is. Bovendien verbetert het de algehele kwaliteit en duurzaamheid van het behandelde oppervlak door ongewenste materialen te verwijderen en een optimale basis te bieden voor verdere behandelingen.

Waarom kiezen voor stralen bij een specialist?

Onze focus op automatisering zorgt voor kortere doorlooptijden, scherpe prijzen en flexibiliteit. Verder maken we gebruik van de nieuwste apparatuur, waardoor wij aan elke wens kunnen voldoen én de hoogste kwaliteit kunnen garanderen. 

Tijdens het straalproces verwijderen we effectief de walshuid, oude verflagen, roest en andere verontreinigingen. Om een ideale ondergrond te creëren voor uw producten, bepalen we de ruwheid van het oppervlak door de intensiteit van het stralen en het specifieke straalmiddel

De voordelen van stralen bij Tol Coating

Deze methode biedt aanzienlijke voordelen die bijdragen aan de verbetering van de algehele kwaliteit en duurzaamheid van het materiaal:

  • De diepgaande reiniging verwijdert corrosie en andere verontreinigingen.
  • Verbetert de hechting van de coating op de ondergrond
  • Het creëert een specifiek oppervlakteprofiel voor een optimale afwerking 
  • Het verlengt de levensduur en verbetert de mechanische eigenschappen van het materiaal
  • Wij denken met u mee om de beste maatoplossing te bieden

Wat zijn de kosten van stralen?

De kosten van stralen zijn afhankelijk van diverse factoren, zoals het type materiaal, de grootte van het project en de gewenste afwerking. Bij Tol Coating streven we naar volledige ontzorging en gaan we net dat stapje verder om aan jouw wensen te voldoen. Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontdek hoe wij uw metalen oppervlakken kunnen transformeren!

Onze projecten

Veelgestelde vragen over stralen

Welke soorten straalmiddelen worden gebruikt voor poedercoating?

Typische straalmiddelen zijn aluminiumoxide, siliciumcarbide, staalgrit en glasparels. Elk type straalmiddel heeft zijn eigen eigenschappen en toepassingen, afhankelijk van het oppervlak dat behandeld moet worden en de gewenste afwerkingskwaliteit.

Wanneer is stralen nodig voor poedercoating?

Stralen is nodig wanneer het oppervlak van het materiaal verontreinigingen bevat zoals roest, verfresten, vet, of olie, of wanneer een ruw oppervlak gewenst is om de hechting van de coating te verbeteren.

Kan stralen op alle soorten materialen worden toegepast?

Stralen kan worden toegepast op een breed scala aan materialen, zoals staal, aluminium, gietijzer en roestvrij staal. Het proces kan worden aangepast aan de specifieke eigenschappen van het materiaal en aan de vereisten van de coating.

Zijn er milieuvriendelijke straalmethoden beschikbaar?

Ja, milieuvriendelijke straalmethoden zoals waterstralen of het gebruik van biologisch afbreekbare straalmiddelen verminderen de impact op het milieu door het gebruik van schadelijke chemicaliën te minimaliseren en afval te verminderen.

Moet het oppervlak gereinigd worden voordat het gestraald wordt?

Ja, het oppervlak moet grondig gereinigd en ontvet worden voordat het gestraald wordt om ervoor te zorgen dat het straalproces effectief is. Verontreinigingen kunnen anders de hechting van de coating belemmeren.

Kan stralen gecombineerd worden met andere voorbehandelingsprocessen?

Ja, stralen kan worden gecombineerd met andere voorbehandelingsprocessen zoals fosfatering of chromatering om de hechting en duurzaamheid van de coating verder te verbeteren, afhankelijk van de vereisten van het eindproduct.

Wat is de doorlooptijd voor stralen?

De doorlooptijd kan variëren. Neem gerust contact met ons op om uw specifieke wensen te bespreken. Samen kijken we naar een oplossing die perfect aansluit op uw behoeften.