Schooperen

Wat is schooperen/ metalliseren?

Schooperen is een proces waarbij een zink-aluminiumlegering thermisch wordt gespoten op grondig gereinigde metalen oppervlakken. Schooperen wordt ook wel metalliseren of vlamspuiten genoemd. De aangebrachte metaallaag vormt een barrière die voorkomt dat corrosieve elementen zoals vocht en zuurstof het onderliggende metaal bereiken. Dit maakt het een ideale behandeling voor metalen die worden blootgesteld aan zware weersomstandigheden of corrosieve omgevingen. Daarnaast verhoogt het ook de esthetische en functionele kwaliteit van het materiaal.

Schooperen wordt veel gebruikt in industrieën zoals de bouw, automobielindustrie en scheepsbouw. Het is bijzonder effectief voor constructies die buiten worden gebruikt, zoals bruggen, tanks, en metalen structuren.

Waarom kiezen voor schooperen bij een specialist?

Schooperen begint met het smelten van het gekozen metaal, gevolgd door het nauwkeurig aanbrengen van de legering met een spuitpistool. Dit zorgt voor een zeer efficiënte dekking, zelfs op complexe vormen en in hoeken. Voordat we deze stap zetten, reinigen we eerst alles grondig door het oppervlak te stralen. Hierdoor kunnen we ook een beter eindresultaat garanderen.

Onze focus op automatisering zorgt voor kortere doorlooptijden, scherpe prijzen en flexibiliteit. Verder maken we gebruik van de nieuwste apparatuur, waardoor wij aan elke wens kunnen voldoen én de hoogste kwaliteit kunnen garanderen. Wij waarborgen de levensduur en esthetiek van uw producten. 

Nu is het tijd om een geschikte ondergrond te creëren voor poedercoating of schilderen. Hierbij maken we gebruik van perslucht om de vloeibare zink/aluminium legering nauwkeurig laag voor laag te spuiten. Dit resulteert in een oppervlak dat de ultieme bescherming biedt. Deze gelijkmatige dekking gaat nét dat stapje verder dan wat traditioneel thermisch verzinken kan bieden.

De voordelen van schooperen bij Tol Coating

Deze methode biedt uw materialen corrosiebescherming en aanzienlijke voordelen ten opzichte van alternatieven zoals galvaniseren of thermisch verzinken:

  • Directe bescherming en is er geen droog- of afkoeltijd nodig
  • Geen vervorming of verandering in mechanische eigenschappen
  • Verbeterd eindresultaat na poedercoating, doordat spatten en druppels bij metallisatie minder zichtbaar zijn dan bij galvanisatie
  • Langere levensduur door de bescherming tegen roest, corrosie en omgevingsinvloeden
  • Wij denken met u mee om de beste maatoplossing te bieden en kan de dikte van de zinklaag naar behoefte worden aangepast
  • Transport in eigen beheer

Wat zijn de kosten van metalliseren?

De kosten van schooperen zijn afhankelijk van diverse factoren, zoals het type materiaal, de grootte van het project en de gewenste afwerking. Bij Tol Coating streven we naar volledige ontzorging en gaan we net dat stapje verder om aan jouw wensen te voldoen. Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontdek hoe wij uw metalen oppervlakken kunnen transformeren!

Onze projecten

Veelgestelde vragen over metalliseren

Is schooperen geschikt voor mijn product?

Hoe lang duurt het schooperproces?

Wat zijn de kosten?

Staat er een garantie op de behandeling?