Poedercoaten

Wat is poedercoaten?

Poedercoaten is een oppervlaktebehandelingstechniek die wordt gebruikt om metalen en andere materialen te voorzien van een duurzame en decoratieve afwerking. In tegenstelling tot conventionele natte verfprocessen, waarbij vloeibare verf op het oppervlak wordt aangebracht, maakt poedercoaten gebruik van een elektrostatisch geladen poeder dat op het te behandelen materiaal wordt gespoten.

Het poeder bestaat meestal uit een mengsel van pigmenten, harsen en andere additieven die samen een uniforme en hechtende laag vormen wanneer ze worden blootgesteld aan warmte. Het proces verloopt in verschillende stappen:

  • Voorbehandeling: Het oppervlak wordt gereinigd om vuil, vet en andere onzuiverheden te verwijderen.
  • Applicatie van het poeder: Het poeder wordt elektrostatisch geladen en vervolgens op het materiaal gespoten. Door de elektrostatische lading wordt het poeder aangetrokken tot het oppervlak en gelijkmatig verdeeld.
  • Uitharding: Na het aanbrengen wordt het materiaal met het aangehechte poeder in een oven geplaatst. De warmte zorgt ervoor dat het poeder smelt en uithardt, waardoor een duurzame en resistente coating ontstaat.

Het eindresultaat van poedercoaten is een sterke en beschermende afwerking die bestand is tegen krassen, corrosie, chemicaliën en extreme weersomstandigheden. Bovendien biedt poedercoaten een breed scala aan kleurenopties en afwerkingen, waardoor het zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is. Poedercoaten wordt veelvuldig toegepast op verschillende materialen en producten in de automobielindustrie, meubelproductie, architectuur en industriële fabricage.

Hoe gaat Tol Coating in zijn werk met poedercoating?

Bij Tol Coating gaan we verder dan standaard poedercoatings. Ons uitgebreide kleurenpalet, variërend van RAL-kleuren tot unieke tinten met verschillende glans- en structuureffecten. Dit biedt u de mogelijkheid om uw producten een persoonlijke en professionele touch te geven. Tijdens het elektrostatisch proces garanderen we dat uw producten visueel aantrekkelijk zijn en langdurig bestand zijn tegen weersinvloeden. Dit is uiterst geschikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen. Wij passen onze poedercoating toe op allerlei materialen, waaronder RVS, aluminium, staal en messing. 

Verder zorgt onze focus op automatisering voor kortere doorlooptijden, scherpe prijzen en flexibiliteit. Dankzij onze nieuwste apparatuur kunnen wij aan elke wens voldoen en de hoogste kwaliteit garanderen. Wij waarborgen de levensduur en esthetiek van uw producten

De voordelen van poedercoaten bij Tol Coating

Bij ons is poedercoating meer dan een laagje verf. Het is een investering in de kwaliteit van uw producten. Hier een aantal voordelen op een rijtje:

  • Een breed toepasbare bescherming voor diverse metalen
  • Bescherming tegen corrosie, slijtage  en UV-straling
  • Een uitgebreid kleurenpalet en afwerkingen voor een eigen identiteit
  • Onze coatings zijn snel en gemakkelijk te reinigen, wat bijdraagt aan de hygiëne van uw product
  • Wij denken met u mee om tot de beste oplossing te komen
  • Transport in eigen beheer

Wat zijn de kosten van poedercoaten?

De kosten van poedercoaten zijn afhankelijk van diverse factoren, zoals het type materiaal, de grootte van het project en de gewenste afwerking. Bij Tol Coating streven we naar volledige ontzorging en gaan we net dat stapje verder om aan jouw wensen te voldoen. Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontdek hoe wij uw metalen oppervlakken kunnen transformeren!

Onze projecten

Onze Special Coatings:

Veelgestelde vragen over poedercoating

Is poedercoating geschikt voor mijn product

Hoe lang duurt het poedercoatproces?

Wat zijn de kosten?

Staat er een garantie op de behandeling?