Glasparelen

Wat is glasparelen?

Glasparelen is een verfijnde en efficiënte oppervlaktebehandelingstechniek waarbij kleine glazen bolletjes, de zogenaamde glasparels, met behulp van perslucht op een oppervlak worden gestraald. 

Het doel van deze techniek is drieledig: het reinigt het oppervlak, maakt het gladder en voorziet het van een uniforme, matte afwerking. Onze techniek is geschikt voor non-ferro metalen zoals roestvrij staal (RVS), aluminium en koper, waarbij het behoud van het oppervlak essentieel is om corrosie en slijtage te voorkomen. Glasparelstralen draagt daarnaast bij aan de levensduur van je producten.

Waarom kiezen voor glasparelen bij een specialist?

Bij Tol Coating zetten we ons in om samen met jou de optimale behandeling te vinden voor het beschermen en verfraaien van je producten. Door gebruik te maken van de nieuwste apparatuur kunnen we de hoogste kwaliteit leveren. En onze focus op automatisering zorgt voor kortere doorlooptijden, scherpe prijzen en flexibiliteit. Verder maken we gebruik van de nieuwste apparatuur, waardoor wij aan al jouw specifieke wensen kunnen voldoen. Of je nu op zoek bent naar een manier om corrosie tegen te gaan, de levensduur van jouw producten te verlengen of simpelweg een stralende afwerking wil bereiken, wij hebben de oplossing.

De voordelen van glasparelen bij Tol Coating

Glasparelen biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere oppervlaktebehandelingen:

  • Hygiënische ondergrond dankzij lage ruwheid
  • Fraaie uitstraling
  • Geschikt voor diverse materialen, waaronder kunststoffen, RVS, brons en aluminium
  • Snel en gemakkelijk te reinigen
  • Verharding van het oppervlak
  • Uiterst geschikt voor producten in de voedingsindustrie en medische wereld
  • Wij denken met u mee om de beste maatoplossing te bieden

Wat zijn de kosten van glasparelen?

De kosten van glasparelen zijn afhankelijk van diverse factoren, zoals het type materiaal, de grootte van het project en de gewenste afwerking. Bij Tol Coating streven we naar volledige ontzorging en gaan we net dat stapje verder om aan jouw wensen te voldoen. Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontdek hoe wij uw metalen oppervlakken kunnen transformeren!

Onze projecten

Veelgestelde vragen over glasparelen

Is glasparelen geschikt voor mijn product?

Hoe lang duurt proces van glasparelen?

Wat zijn de kosten?

Staat er een garantie op de behandeling?