Glasparelen

Wat is glasparelen?

Glasparelen is een verfijnde en efficiënte oppervlaktebehandelingstechniek waarbij kleine glazen bolletjes, de zogenaamde glasparels, met behulp van perslucht op een oppervlak worden gestraald. 

Het doel van deze techniek is drieledig: het reinigt het oppervlak, maakt het gladder en voorziet het van een uniforme, matte afwerking. Onze techniek is geschikt voor non-ferro metalen zoals roestvrij staal (RVS), aluminium en koper, waarbij het behoud van het oppervlak essentieel is om corrosie en slijtage te voorkomen. Glasparelstralen draagt daarnaast bij aan de levensduur van je producten.

Waarom kiezen voor glasparelen bij een specialist?

Bij Tol Coating zetten we ons in om samen met jou de optimale behandeling te vinden voor het beschermen en verfraaien van je producten. Door gebruik te maken van de nieuwste apparatuur kunnen we de hoogste kwaliteit leveren. En onze focus op automatisering zorgt voor kortere doorlooptijden, scherpe prijzen en flexibiliteit. Verder maken we gebruik van de nieuwste apparatuur, waardoor wij aan al jouw specifieke wensen kunnen voldoen. Of je nu op zoek bent naar een manier om corrosie tegen te gaan, de levensduur van jouw producten te verlengen of simpelweg een stralende afwerking wil bereiken, wij hebben de oplossing.

De voordelen van glasparelen bij Tol Coating

Glasparelen biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere oppervlaktebehandelingen:

  • Hygiënische ondergrond dankzij lage ruwheid
  • Fraaie uitstraling
  • Geschikt voor diverse materialen, waaronder kunststoffen, RVS, brons en aluminium
  • Snel en gemakkelijk te reinigen
  • Verharding van het oppervlak
  • Uiterst geschikt voor producten in de voedingsindustrie en medische wereld
  • Wij denken met u mee om de beste maatoplossing te bieden

Wat zijn de kosten van glasparelen?

De kosten van glasparelen zijn afhankelijk van diverse factoren, zoals het type materiaal, de grootte van het project en de gewenste afwerking. Bij Tol Coating streven we naar volledige ontzorging en gaan we net dat stapje verder om aan jouw wensen te voldoen. Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontdek hoe wij uw metalen oppervlakken kunnen transformeren!

Onze projecten

Veelgestelde vragen over glasparelen

Waarom zou ik kiezen voor glasparelen in plaats van andere methoden?

Glasparelen biedt een aantal voordelen, waaronder het verwijderen van roest, verf en andere onzuiverheden zonder het oppervlak te beschadigen. Het resulteert in een gladde, matte afwerking die esthetisch aantrekkelijk is en een goede hechting bevordert voor vervolgcoatings.

Wat voor soort materialen kunnen worden gestraald met glasparelen?

Glasparelen kan worden toegepast op een breed scala aan materialen, waaronder metaal, aluminium, roestvrij staal en zelfs kunststof, om een schone en uniforme afwerking te bereiken.

Is glasparelen een milieuvriendelijke methode?

Ja, glasparelen is over het algemeen milieuvriendelijker dan sommige andere oppervlaktebehandelingsprocessen, omdat het geen schadelijke chemicaliën of oplosmiddelen vereist. Bovendien kunnen de glasparels worden gerecycled, wat de duurzaamheid bevordert.

Wat zijn typische toepassingen van glasparelen?

Glasparelen wordt vaak gebruikt voor het voorbereiden van oppervlakken voor verven, coatings en lassen. Het wordt ook toegepast op producten zoals auto-onderdelen, medische apparaten en meubels om een esthetische afwerking te bereiken.

Is glasparelen geschikt voor delicate onderdelen?

Ja, glasparelen is geschikt voor delicate onderdelen omdat het een niet-schurende methode is die het oppervlak niet beschadigt. Het kan worden aangepast aan de vereisten van verschillende materialen en onderdelen.

Moet het product na het glasparelen gereinigd worden?

Ja, na het glasparelen is het belangrijk om het product grondig te reinigen om eventuele resterende glasparels of verontreinigingen te verwijderen. Dit zorgt voor een optimale hechting van coatings en een schoon eindresultaat.

Kan glasparelen worden gecombineerd met andere oppervlaktebehandelingen?

Ja, glasparelen kan worden gecombineerd met andere behandelingen zoals chemische voorbehandelingen en poedercoating om de prestaties en duurzaamheid van het eindproduct te verbeteren.

Wat is de doorlooptijd van glasparelen?

De doorlooptijd kan variëren. Neem gerust contact met ons op om uw specifieke wensen te bespreken. Samen kijken we naar een oplossing die perfect aansluit op uw behoeften.