Chemisch voorbehandelen

De voorbehandeling is misschien wel belangrijker dan de coating zelf. Een goede voorbehandeling is het halve werk!

Wat is chemisch voorbehandelen?

Chemisch voorbehandelen is een proces voor het optimaliseren van de oppervlaktekwaliteit van producten gemaakt van staal, aluminium, RVS en zink. Dit proces zorgt ervoor dat de oppervlakken optimaal vrij zijn van roest, vet, vuil, walshuid en andere onzuiverheden.

Bij chemisch voorbehandelen wordt het product niet alleen gereinigd, maar ook voorzien van een beschermende laag. Deze laag verbetert de hechting en corrosiebestendigheid, en verlengt de algehele levensduur van uw producten. Het vormt de perfecte voorbereiding op verdere bewerkingen zoals schilderen, coaten of lijmen.

Het chemische voorbehandelingsproces omvat verschillende stappen, oftewel spoelbaden. Dit is afhankelijk van het materiaal en de gewenste afwerking. Deze stappen kunnen onder andere bestaan uit alkalisch ontvetten, beitsen, spoelen, activeren, spaarspoelen en passiveren.

Waarom kiezen voor chemisch voorbehandelen bij een specialist?

Wij bieden een grote reeks aan chemische voorbehandelingen. Uw producten worden door middel van een sproeilijn intact voorbehandeld. Hierbij maken wij gebruik van hoogwaardige chemische oplossingen die effectief alle onzuiverheden, zoals vetten, oliën en oxidatieproducten, verwijderen. Uw staal, aluminium, RVS of zinkproducten kunnen allemaal worden behandeld om de beste kwaliteit te garanderen. Onze baden worden dagelijks geïnspecteerd en onderhouden.

Onze focus op automatisering zorgt voor kortere doorlooptijden, scherpe prijzen en flexibiliteit. Verder maken we gebruik van de nieuwste apparatuur, waardoor wij aan elke wens kunnen voldoen én de hoogste kwaliteit kunnen garanderen. Wij waarborgen de levensduur en esthetiek van uw producten. 

De voordelen van chemisch voorbehandelen bij Tol Coating

Zo is het de dé manier om uw materialen voor te bereiden op verdere verwerking of afwerking. En biedt het proces voordelen die de kwaliteit en levensduur van het eindproduct aanzienlijk verbeteren:

  • Verbetert de hechting van de coating op de ondergrond
  • Verwijdert effectief alle onzuiverheden voor een schoon oppervlak
  • Zorgt voor een consistente en esthetisch aantrekkelijke uitstraling
  • Langere levensduur door de bescherming tegen roest, corrosie en omgevingsinvloeden
  • Wij denken met u mee om tot de beste oplossing te komen
  • Transport in eigen beheer

 

Wat zijn de kosten van chemisch voorbehandelen?

De kosten van chemisch voorbehandelen zijn afhankelijk van diverse factoren, zoals het type materiaal, de grootte van het project en de gewenste afwerking.

Bij Tol Coating streven we naar volledige ontzorging en gaan we net dat stapje verder om aan uw wensen te voldoen. Neem vrijblijvend contact met ons op en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.