Chemisch voorbehandelen

Wat is chemisch voorbehandelen?

Chemisch voorbehandelen is een proces voor het optimaliseren van de oppervlaktekwaliteit van producten gemaakt van staal, aluminium, RVS en zink. Dit proces zorgt ervoor dat de oppervlakken optimaal vrij zijn van roest, vet, vuil, walshuid en andere onzuiverheden.

Bij chemisch voorbehandelen wordt het product niet alleen gereinigd, maar ook voorzien van een beschermende laag. Deze laag verbetert de hechting en corrosiebestendigheid, en verlengt de algehele levensduur van uw producten. Het vormt de perfecte voorbereiding op verdere bewerkingen zoals poedercoating.

Het chemische voorbehandelingsproces omvat verschillende stappen, oftewel spoelbaden. Dit is afhankelijk van het materiaal en de gewenste afwerking. Deze stappen kunnen onder andere bestaan uit alkalisch ontvetten, beitsen, spoelen, activeren, spaarspoelen en passiveren.

Waarom kiezen voor chemisch voorbehandelen bij een specialist?

Onze focus op automatisering zorgt voor kortere doorlooptijden, scherpe prijzen en flexibiliteit. Verder maken we gebruik van de nieuwste apparatuur, waardoor wij aan elke wens kunnen voldoen én de hoogste kwaliteit kunnen garanderen. Wij waarborgen de levensduur en esthetiek van uw producten. 

Wij bieden een grote reeks aan chemische voorbehandelingen. Uw producten worden door middel van een sproeilijn intact voorbehandeld. Hierbij maken wij gebruik van hoogwaardige chemische oplossingen die effectief alle onzuiverheden, zoals vetten, oliën en oxidatieproducten, verwijderen. Uw staal, aluminium, RVS of zinkproducten kunnen allemaal worden behandeld om de beste kwaliteit te garanderen. Onze baden worden dagelijks geïnspecteerd en onderhouden

De voordelen van chemisch voorbehandelen bij Tol Coating

Zo is het de dé manier om uw materialen voor te bereiden op verdere verwerking of afwerking. En biedt het proces voordelen die de kwaliteit en levensduur van het eindproduct aanzienlijk verbeteren:

  • Verbetert de hechting van de coating op de ondergrond
  • Verwijdert effectief alle onzuiverheden voor een schoon oppervlak
  • Zorgt voor een consistente en esthetisch aantrekkelijke uitstraling
  • Langere levensduur door de bescherming tegen roest, corrosie en omgevingsinvloeden
  • Wij denken met u mee om de beste maatoplossing te bieden

Wat zijn de kosten van chemisch voorbehandelen?

De kosten van chemisch voorbehandelen zijn afhankelijk van diverse factoren, zoals het type materiaal, de grootte van het project en de gewenste afwerking. Bij Tol Coating streven we naar volledige ontzorging en gaan we net dat stapje verder om aan jouw wensen te voldoen. Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontdek hoe wij uw metalen oppervlakken kunnen transformeren!

Onze projecten

Veelgestelde vragen over chemisch voorbehandelen

Kan chemische voorbehandeling worden toepast op alle metalen?

De meeste metalen kunnen worden voorbehandeld, maar de specifieke
methode kan variëren afhankelijk van het metaal.

Waarom is chemische voorbehandeling belangrijk voor poedercoating?

Deze stap is essentieel, omdat het zorgt voor een schoon oppervlak dat de hechting van de poedercoating bevordert. Dit helpt om corrosie te voorkomen en de levensduur van het gecoate product te verlengen.

Hoe lang duurt het chemische voorbehandelingsproces?

De duur kan variëren afhankelijk van de complexiteit van het voorbehandelingsproces en de grootte van de te behandelen oppervlakken. Neem gerust contact met ons op voor specifieke vragen of wensen; samen kijken we naar een oplossing die perfect aansluit op uw behoeften.